shaklee whole

shaklee whole

Sunday, August 31, 2014

MINUMAN PILIHAN AHLI ANGKASAWAN DAN PARA ATLET

Performance Drink pertamakali dihasilkan pada tahun 1980-an oleh saintis Shaklee dan Universiti Yale bagi membantu projek penerbangan Daedalus (human-powered flight programme). Performance Drink merupakan minuman sukan pertama bagi para atlet di Amerika Syarikat. 

Performance Drink juga telah direka khusus untuk para angkasawan NASA, Amerika Syarikat. Para atlet bertaraf antarabangsa dan pengembara terkemuka memilih Performance Drink sebagai pilihan utama mereka kerana m telah banyak membantu mereka dalam mencipta rekod dunia baik dalam dunia sukan mahupun aktiviti pengembaraan.


Keunikan Performance Drink:
  • Mempunyai lebih 67% otot glikogen (sumber tenaga) 
  • Menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera
  • Mempunyai sodium, shloride, magnesiun, kalsium dan potasium
  • Membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan
  • Baik untuk sistem neuromotor (tindak balas saraf dan otot)
Manfaat Utama Performance Drink:
  • Meningkatkan daya ketahanan badan
  • Memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat
  • Menggantikan air yg hilang sewaktu latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh
  • Mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisma air dalam tubuh.
  • membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yg menetap di kawasan tropika dan mereka yg aktif dalam kerja harian.
  • Mengurangkan kehausan, mencegah penyahhidratan, melembabkan kulit dan kelihatan muda
  • Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga otot 
  • Mempercepatkan sembuhan akibat kecederaan otot.

Siapa yang sesuai minum Performance Drink??
Bila perlu minum Performance Drink??
~ Para Atlet dan ahli sukan
~ Mereka yang berpuasa
~ Sebelum dan selepas pembedahan
~ Mereka yg tidur lewat malam
~ Orang yag keletihan
~ Penyahhidratan otot dan kulit
~ Vagina yg kering
~ orang yang cirit birit
~ tiada selera makan
~ rendah paras gula
~ kepeningan


Nota kaki: Elakkan dari terdedah (simpan dalam peti sejuk selepas buka)

Sumber: Panduan Nutrisi Shaklee -Performance Drink


Hubungi Maklong untuk dapatkan Produk ini:

Nama: Syamsila Abd Kadir
SID:1139304
sms/whatsapp/call: 0137445591
Emel: syamsila@gmail.com
Blog: www.sihatituamanah.blogspot.com
SIHAT ITU AMANAH

SUPPLEMENT TERBAIK UNTUK ANAK ANDA


Shaklee menawarkan supplement bukan sahaja untuk golongan dewasa malah untuk kanak-kanak juga. Supplement penting bagi memastikan anak anda mempunyai khasiat dan nutrient secukupnya bagi membantu tumbesaran yang sihat selari dengan perkembangan minda dan otak.
  • Meal Shakes Shaklee menyediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisi yang mudah diserap untuk kegunaan seharian.
  • Diperbuat daripada bahan semulajadi iaitu buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin (sejenis susu) dan lain-lain.
  • Lactalbumin adalah bahan terbaik dan mengandungi organisma protein yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam sistem tubuh dari peringkat bayi hingga orang dewasa.
  • Meal Shakes Shaklee dihasilkan untuk semua golongan bayi, pelajar, kanak-kanak membesar, ibu mengandung, para atlet, vegetarian, orang sakit, orang yang sibuk bekerja atau orang yg selalu mengambil makanan segera.
  • Meal Shakes Shaklee adalah pilihan bijak menu sarapan pagi anda.

Kebaikan Meal Shakes Shaklee:
  • Menyediakan Nutrisi lengkap iaitu 24 jenis vitamin, mineral dan zat yg diperlukan.
  • Membekal Nutrisi kepada sel tubuh dimana Meal Shakes kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa).
  • Membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain-lain.
  • Mengandungi asid folik, biotin, kalsium dan magnesium yg diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel tumbesaran.
  • Mengandungi Vitamin A, C, E, Zink, Selenium yg merupakan agen anti oksida yg bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.
  • Mengandungi vitamin B yg lengkap, zat besi dan copper yg cukup untuk membina sel-sel darah merah yg sihat sekaligus memberikan kompleksi wajah/kulit yang lebih cantik.
  • Kaya dengan serat larut yg membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.
  • Minuman yang lazat untuk diambli bersama fruktos semulajadi, penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan tenaga.
  • Tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan.
Meal Shakes Shaklee membantu anak-anak yg mempunyai masalah:
~ Sembelit
~ Athma
~ Kurang selera makan
~ Tidak fokus dalam pembelajaran
~ Kerap jatuh sakit demam, batuk dan selsema
~ Kurang berat badan

Sumber: Panduan Nutrisi Shaklee - Meal Shakes Shaklee

Untuk mendapatkan produk ini boleh hubungi Maklong:

Syamsila Abd Kadir
SID1139304
0137445591
syamsila@gmail.com
SIHAT ITU AMANAH

Wednesday, August 27, 2014

B KESAYANGAN MAKLONG

B adalah antara huruf kegemaran Maklong Selain C.. B untuk B-Complex..
Semestinya dari Shaklee.. Maklong nak kongsikan info tentang B-Complex Shaklee nih..


Para saintis Shaklee telah mencipta asid folik secara semulajadi yang pertama di dunia dnegan kadar keboleh serapan (bioavailability) yg sangat tinggi dan berkualiti. B-Complex Shaklee mengandungi 8 komponen penting Vitamin B termasuklah 100% biotin dan asid folik. Kesemua 8 komponen ini perlu ada pada B-Complex untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna. Kelebihan atau kekurangan alan menyebabkan ketidakseimbangan vitamin B dalam tubuh. Vitamin B adalah vitamin larut air, sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya disingkirkan melalui sistem pencernaan.



MANFAAT UTAMA B-COMPLEX:
  • membantu penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protein kepada tenaga
  • mengurangkan masalah kelesuan/keletihan
  • mengawal tekanan dengan memastikan kesihatan fungsi saraf
  • meredakan sakit kepala, kemurungan dan insomnia
  • menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak
  • membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkanrisiko kecacatan otak atau tulang belakang
  • membaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban
  • mengekalkan kesihatan rambut
  • mengurangkan masalah keletihan mata, mencegah katarak
  • meningkatkan kualiti penglihatan, memperkasakan memori dan daya pemerhatian (fokus)
  • membantu pembentukan sel darah merah yg sihat dan antibody
  • merangsang sirkulasi darah dalam tubuh
  • merendahkan paras sistin untuk kesihatan kardiovaskular
  • merawat dan mencegah anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah-muntah
  • baik untuk masalah senggugut (PMS)
  • meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman terutamanya bagi mereka yang mengambil ubat hormone dan ubat tahan sakit
  • mencegah perlcche dikenali juga sebagai kerekahan mulut
  • mencegah jangkitan lidah dan nafas berbau.
  • meredakan alahan (detoksifikasi)

Tahukah Anda??
Pengambilan B-Complex akan menyebabkan Urin menjadi kekuningan.
Ini merupakan situasi normal kerana B-Complex merupakan vitamin larut air dan mengandungi elemen kekuningan.
Pada peringkat awal pengambilan, tubuh kita akan melakukan timbang tara terhadap kadar penyerapan dan tahap kekuningan akan berkurangan dari semasa ke semasa.
 
 
Nota Tambahan:
B-Complex merangsang metabolism dan menyebabkan tubuh kita mengeluarkan haba.
Oleh itu, pengambilan air putih atau the herba yang banyak adalah sangat digalakkan.
 
 
sumber: Panduan Nutrisi Shaklee -B-Complex
 
 
 
Berminat untuk mendapatkan produk ini?
Sila hubungi:
 
Syamsila Binti Abd Kadir
SID1139304
0137445591
 
SIHAT ITU AMANAH


Tuesday, August 26, 2014

MULTIVITAMIN TERBAIK!

Masih tercari2 multivitamin yang kaya dengan vitamin dan mineral penting??
Vita-lea Iron Formula Shaklee adalah pilihan yang tepat!!
Jom ikut Maklong terjah Vita-lea nih!!!
 

Wah... mengancam sungguh hijaunya!! Memang terbaik!!


VITA-LEA IRON FORMULA
  • Vita-lea Shaklee adalah multivitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia.
  • Dikenali sebagai "Vitalise-Mineral" dan disingkatkan sebutan kepada "Vita-min"
  • Peingkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea.
  • Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yg diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA.
  • Diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.
  • Tablet Vita-lea disaluti dengan serbuk nutrisi iaitu spirulina.
  • Vita-lea merupakan tablet multivitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia.
  • Mineral yg terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.
  • Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.
 
KELEBIHAN UTAMA:
  • Pemberi tenaga, untuk kecergasan tubuh dan kekuatan mental
  • Membantu sistem memori dan focus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.
  • Sebagai pelengkap nutrisi kepada mereka yang kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang seperti mereka vegetarian dan anaemia.
  • Keupayaan sistem produktif yang penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.
  • Sangat membantu dalam stimulasi metabolism dan melambatkan proses penuaan.
  • Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru
  • Membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormone serta menjaga kesihatan tiroid.
  • Melindungi organ yang melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.
 
FAKTA NUTRISI DI DALAM VITA-LEA
Vita A 
 - kesihatan mata, kulit, antioksida
             - melawan kanser, cegah rabun malam
             - membantu tumbesaran, kuatkan tulang, gusi, gigi
             - membantu sistem imun dan rambut yg sihat.
 
Vita D 
 - memperkasa kepadatan tulang, mencegah penyakit tulang lembut, osteoporosis & psoriasis.
 
Vita E 
 - Antioksida, kulit lebih pejal & berseri, melancar sirkulasi darah
            - mencegah darah beku, sakit jantung, katarak, atritis
            - baik untuk sistem produktif lelaki
            - mengurangkan kesan parut.
 
Vita C
  - antioksida, melawan kanser, merangsang formasi kolagen
            - meningkatkan daya tahan penyakit serta mempercepat penyembuhan luka
            - mencegah selsema, gusi berdarah, darah beku dan hidung berdarah.
 
Asid Folik
- untuk kesihatan fetus, merangsang pengeluaran susu badan, kesihatan sel darah merah
                  - mengurangkan risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, osteoporosis, ulser mulut.
 
Vita B1
 - menukarkan makanan kepada tenaga, untuk kecerdasan mental
             - membina & merangsang peredaran darah, membantu tumbesaran
             - mengurangkan masalah keresahan
 
Vita B2
 - untuk mengatasi jangkitan kidah & mulut serta kekejangan.
 
Vita B3
 - menghasilkan hormon, merawat kepeningan, cirit birit, ulser, nafas berbau
             - baik untuk kesihatan perut dan usus
 
Vita B6
 - memperbaiki otot, mengatasi senggugut, elakkan muntah2, bibir kering, dermatis & kebas
 
Vita B12
 - membantu tumbesaran fetus dan kanak-kanak, meningkatkan selera makan
               - baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal,
 
Biotin
 - membantu B-Complex berfungsi lebih efektif, cegah rabun, rambut beruban, eczema
 
Vita B5
 - meredakan tekanan, melawan alahan, sembelit, keletihan
              - meredakan kesan sampingan akibat antibiotic, mencegah jangkitan.
 
Kalsium
 - memperkasakan tulang & gigi, mencegah osteoporosis
 
Fosforus
 - meningkatkan kepadatan tulang, mencegah pereputan tulang, diabetis, batu karang
               - meredakan kesakitan akibat atritis
 
Iodin
 - baik untuk tiroid, meningkatkan kadar IQ kanak-kanak, mengawal berat badan
 
Zat Besi
 - membentuk hemoglobin, meredakan kesakitan akibat PMS, mengelakkan keletihan
 
Magnesium
 - untuk kesihatan tulang & gigi, merehatkan otot dan sistem saraf, mencegah tekanan
                    - mengatasi masalah buah pinggang dan masalah penghadapam
 
Copper
 - membantu menukarkan zat besi kepada hemoglobin, untuk kesihatan rambut, edema
             - untuk penyakit berkaitan tulang dan masalah kebengkakan
 
Zink
 - memperkasa sistem imun, mempercepatkan penyembuhan luka
         - keupayaan seksual lelaki, mencegah masalah prostat
         - baik untuk deria rasa & bau, serta ketajaman minda.
 
 
Hebatnya!!! patutlah Vita-lea Shaklee ni Multivitamin Terbaik di Dunia! memang kaya dengan vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh..
Maklong sentiasa ambil vita-lea setiap hari untuk kecergasan sepanjang hari!
 
Sumber: Panduan Nutrisi Shaklee - Vitalea Iron Formula
 
Hubungi Maklong cepat untuk mendapatkan Vitalea Shaklee nih!

SIHAT ITU AMANAH
Syamsila Abd Kadir
SID 1139304
0137445591



Monday, August 25, 2014

ESP (Energizing Soy Protein)

 
Energizing Soy Protein (ESP) diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta meiliki kualiti protein yang sangat tinggi yang pernah dihasilkan . Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi "non-GMO" (non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah. lama.

Ramuan ESP:
  • Setiap 850g (1 tin ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan
  • ESP merupakan satu-satunya produk yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkanoleh tubuh manusia.
  • Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
  • Sesuai untuk semua peringkat umur
  • Sesuai untuk penghidap kencing manis kerana Kandungan Indeks Glisemik (G.I) yg rendah iaitu 39.
  • 1 Hidangan ESP = 2X daging, 4X telur, 12X susu rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid uric & sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.


Kebaikan ESP:
  • Untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit dan lain-lain yang bertindak membantu menjaga kecnatikan dan  AWET MUDA.
  • Baik untuk hormon dan membantu merendahkan paras kolesterol
  • Mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung
  • Menghalang pertumbuhan dan perebakan sel kanser
  • Memusnahkan radikal bebas di dalam pemulihan badan sebelum ia menukarkan DNA kepada sel kanser
  • Sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat.
  • Merangsang pembentukan semula kulit dan otot
  • Mengurangkan kedutan
  • Agen anti -penuaan
  • Mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot
  • Mempercepat penyembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.
  • Membekalkan tenaga dengan segera dan meningkatkan system imun
  • Baik untuk kekal bertenaga, mencegah migraine, imsonia dan tekanan.
  • Membaiki pigmentasi dan membaiki masalah rambut gugur
  • Meningkatkan kualiti memori, vitality, dorongan seksual dan rangsangan.

Patutlah ESP ni memang Produk Shaklee yang paling HOT di pasaran. Kebaikannya sangat banyak dan sesuai untuk semua. Maklong pun memang dah lama jatuh cinta dengan ESP nih.. Memang takkan tinggalkan ESP buat selama2nya..

InsyaAllah di entry2 akan datang Maklong nak kongsikan tips2 kesihatan ESP, Gabungan ESP serta Resepi Mesti Cuba ESP.. tungguu...


Hubungi Maklong untuk dapatkan produk ini:
Syamsila Abd Kadir
SID1139304
0137445591
SIHAT ITU AMANAH

TERIMA KASIH SHAKLEE

zhafeerah day10
 
Tanggal 09hb Januari 2011, lahirlah permata hati maklong yg diberi nama NUR ZHAFEERAH BINTI MUHAMAD AZAMRI dengan berat 4.09kg secara Caesarean di Hospital Pantai Batu Pahat. Alhamdulillah syukur maklong panjatkan pada Allah atas kurniaan rezeki yang tidak ternilai buat kami sekeluarga.. pada waktu itu memang tiada ilmu langsung tentang penyusuan susu ibu. Niat untuk menyusukan sepenuhnya memang ada sebelum bersalin namun masih dibelenggu rasa was2, rasa x berapa yakin dengan apa yang akan terjadi.
 
Setelah kelahiran Zhafeerah, maklong rasa terpanggil untuk menyusukan dia sepenuhnya sampai 2 tahun. Namun, atas beberapa masalah maklong gagal untuk menyusukan Zhafeerah sepanjang berada di hospital. Naluri keibuan maklong sangat2 menginginkan menyusukan zhafeerah.. Namun, apakan daya kita hanya merancang.. Maklong tidak dapat menyusukan zhafeerah kerana puting susu tenggelam.. susu banyak keluar tetapi zhafeerah gagal menyusu.. macam2 cara maklong lakukan untuk membantu zhafeerah namun tetap tidak berhasil.. Akhirnya dengan hampa maklong terpaksa redha zhafeerah diberi susu formula enfalac... bersama deraian airmata maklong rebah... kecewa... dan hampir berputus asa..
 
Ketika dibenarkan pulang, Maklong memang xde standby susu formula kat rumah.. memang niat nak susukan baby dengan susu maklong sendiri.. Namun semangat yg kuat semakin hadir dalam diri ini.. Maklong tetap gagahkan diri untuk berusaha menyusukan zhafeerah.. Alhamdulillah Dr Hairin Anisa banyak sangat membantu dalam penyusuan zhafeerah.. macam2 cara digunakan untuk menimbulkan puting yg tenggelam.. dengan doa yang tak pernah putus.. akhirnya zhafeerah berjaya menyusu walaupun pelbagai rintangan, keperitan dan kesusahan yg dilalui... itu semua adalah dugaan dan cabaran untuk kita lebih cekal menghadapi situasi yg sukar dalam hidup..


zhafeerah 6m fully breastfeed


Maklong banyak menggarap ilmu penyusuan dengan konsultasi bersama Dr. Hairin Anisa. Maklong mengikuti group Mummy Love Club untuk menambah ilmu apa2 sahaja tentang keibubapaan terutama penyusuan penuh 2 tahun. Maklong banyak mencari informasi dan bertanya pengalaman kawan2 tentang EBM, Penyimpanan susu ibu, jadual perahan susu memandangkan maklong bekerja. Walau pelbagai dugaan dihadapi namun tidak mematahkan semangat maklong untuk meneruskan penyusuan zhafeerah hingga penghujungnya.



Alhamdulillah syukur akhirnya maklong berjaya menyusukan zhafeerah selama 2 1/2 tahun.. Dengan Jadual yang konsistent berkonsepkan Demand & Supply, impian maklong tercapai jua. Shaklee banyak membantu maklong dalam melaksanakan misi penyusuan zhafeerah.. Dengan pengambilan ESP & Alfalfa Complex banyak membantu menyelesaikan dugaan dan cabaran semasa perjalanan itu. Waktu itu maklong sudah jatuh cinta dengan Shaklee namun belum ada rezeki untuk jadi ahli. Terima kasih kat kawan maklong Mariam Abd Wahid yang banyak membantu.. Jasamu hanya Allah yg membalasnya..

Semoga pengalaman ini menjadi pembakar semangat buat ibu-ibu di luar sana yang memperjuangkan penyusuan anak dengan susu ibu. Sesungguhnya susu ibu susu terbaik di dunia.. TERIMA KASIH SHAKLEE!

Moral: Tidak ada yang mustahil bagi kita dalam mencapai impian yang kita harapkan. Sebesar apa pun dugaan dan cabaran tidak akan melunturkan semangat dan keyakinan kita untuk terus berjuang dan bangkit dengan keazaman yg tinggi agar apa yang kita impikan menjadi kenyataan. Perjalanan Misi Penyusuan Maklong penuh dengan warna warni kehidupan suka dan duka namun akhirnya kemanisan dirasai. Yakinlah dengan janji Allah!

Untuk sebarang pertanyaan dan konsultasi percuma boleh hubungi maklong:

Syamsila Abd Kadir
SID1139304
0137445591
Sharing is caring!

Sunday, August 24, 2014

TAMPAK LEBIH MUDA DAN RASA LEBIH MUDA

Kecantikan adalah sesuatu yang subjektif. Kebanyakan daripada kita memandang kecantikan luaran dimana berkait rapat dengan Kecantikan wajah dan rupa paras. Kecantikan adalah suatu kurniaan daripada Allah dimana setiap makhluk yang dijadikan oleh Allah mempunyai kesempurnaan dan kecantikan tersendiri. Maka tidak hairanlah mengapa ramai di antara kita sangat menitikberatkan sola kecantikan hinggakan ada yang anggup berhabisan beribu-ribu ringgit semata-mata untuk menjaga kecantikan dan tampak lebih muda.
 
Berbeza dengan pendapat Maklong. Maklong merasakan Kecantikan bukanlah dinilai daripada luaran sahaja namun kesihatan yang baik adalah sesuatu yang lebih penting dan harus dijaga kerana SIHAT ITU AMANAH! Kesihatan yang baik, akhlak yang baik, pergaulan yang baik, serta penjagaan diri yang baik adalah cantik secara menyeluruh.
 
Maklong nak kongsikan satu produk dari SHAKLEE yang membantu menjadikan kita TAMPAK LEBIH MUDA dan RASA LEBIH MUDA!


Shaklee Collagen Powder adalah supplemen kolagen yang unggul, mengandungi 4,000mg Kolagen RDD (Sisik ikan merah) proprietary, sejenis kolagen tulen dan bermutu tinggi yang diekstrak dari sisik ikan merah.
Tujuan utama ramuan termasuk ekstrak biji camellia japonica, kolagen ikan, ekstrak kekerang, lactobacillus acidophilus, Vitamin C dan Vitamin B, digabungkan untuk mempertingkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luar.




Apakah Manfaatnya?
  • membantu kulit kita mengekalkan elastisiti semulajadi dan memperlahankan kehadiran kedut.
  • membantu menguatkan rambut dan merangsang pertumbuhan semula.
  • menguatkan kuku, menghilangkan bintik putih serta pangkal kuku akan mengekalkan warna yg sihat.
  • mengurangkan kekeringan kulit dan elastisiti akan bertambah baik.
  • membantu mengurangkan parut dan menyembuhkan kulit.
  • membantu menghilangkan tanda penuaan
  • membantu menguatkan tulang dan mengurangkan kemungkinan tulang rapuh
  • membantu mengurangkan kesakitan dan geseran sendi
  • membantu mengekalkan otot mata supaya tetap anjal.
  • menentukan agar minda berada dalam keadaan baik walaupun usia semakin tua.

Pada Maklong, menjaga kecantikan itu tidak ada salahnya.. apa yang lebih utama cara kita.. Niat tidak menghalalkan cara tau.. dengan mengamalkan Shaklee Collagen Powder ni, kita bukan sekadar menjaga kecantikan malah kesihatan yang paling utama. Tak perlu cucuk sana cucuk sini nak bagi awet muda.. minum je Shaklee Collagen Powder insyaAllah.. awet muda sentiasa..

Shaklee Pastinya Halal, Selamat, Berkesan dan Mesra Alam!

Sumber: Panduan Nutrisi Shaklee - Shaklee Collagen Powder

Maklong: Cantik Luar Cantik Dalam itu BONUS!!!

Hubungi Maklong untuk mendapatkan produk ini:

Syamsila Abd Kadir
SID1139304
0137445591

VIVIX TONIK ANTI PENUAAN


Satu penemuan revolusionari dalam anti-penuaan pada tahap sellular.
VIVIX merupakan supplement anti-penuaan terbaik di dunia yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee. Ramuan dalam Vivix telah menunjukkan impak kepada 4  mekanisme penting penuaan pada tahap sellular.
 
1) Melindungi dan memperbaiki sellular DNA.
2) Memberi impak positif kepada pengawalan genetik.
3) Menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel.
4) Melambatkan pembentukan protin AGE (Advance Glycation End products).
 
Siapakah yang memerlukan Vivix Shaklee?
  • Pesakit SLE
  • Individu yg mempunyai risiko menghidap kanser
  • Individu yg menghidap penyakit jantung
  • Individu yg menghidap kencing manis (diabetis)
  • Individu yg menghidap Strok
  • Individu yg menghidap darah tinggi
  • Individu yg ketagihan merokok
  • Individu yg mempunyai masalah mata (rabun, katarak)
  • Warga emas yg menghidapi Alzheimer (nyanyuk)
  • Individu yg mementungkan kesihatan keseluruhan
  • Individu yg ingin memelihara kecantikan dan anti penuaan
 
Apakah Kebaikan dan Kelebihan Vivix?
  • Memelihara kesihatan jantung
  • Menggalakkan rangsangan penuaan yg sihat
  • Membantu dalam menghalang kanser
  • Menyokong kesihatan sendi
  • Meningkatkan system imun
  • Menyokong kesihatan secara menyeluruh
  • Menyokong kesihatan otak
  • Membantu mengawal berat badan
  • Membantu mengurangkan komplikasi terhadap pesakit diabetis


Untuk sebarang pertanyaan dan Konsultasi percuma:

Syamsila Abd Kadir
SID 1139304
0137445591

Saturday, August 23, 2014

PENGENALAN KEPADA SHAKLEE

" THE MORE YOU SHARE WITH OTHERS, THE MORE VALUABLE YOUR SHARE WILL BECOME.. DO UNTO OTHERS AS YOU WOULD HAVE THEM DO UNTO YOU.." (Dr. Forrest C. Shaklee)
 
Maksudnya: "Lebih banyak anda berkongsi dengan orang lain, lebih tinggi nilai saham anda, Lakukan kepada orang lain sebagaimana anda mahu mereka lakukan kepada diri anda."

 
Diasaskan pada tahun 1956, Shaklee merupakan Syarikat pertama di dunia yang memperolehi Pensijilan "CLIMATE NEUTRALTM" dan mengimbangi sepenuhnya pembebasan Oksigen yg menghasilkan impak sifar ke atas alam sekitar.
Selama lebih 5 dekad, Shaklee telah menyumbang kepada kepimpinan alam sekitar.

 
Maklong merupakan SID yang berdaftar dengan Shaklee Corporation. Maklong akan membawa anda menerokai keajaiban produk Shaklee yang semestinya Semulajadi Selamat, Berkesan dan Terbukti selama lebih 50 tahun. Maklong ingin tampil lebih sihat, segar dan cergas kerana SIHAT ITU AMANAH yang Allah berikan pada kita untuk dijaga dengan sebaik-baiknya. Kesihatan adalah anugerah terindah bagi manusia sebelum datangnya waktu sakit... Penjagaan kesihatan yg baik dengan bantuan vitamin semulajadi dan selamat akan menjamin kesihatan yang berpanjangan.
 
SHAKLEE PILIHAN SAYA! 
 
 
Sumber: Panduan Nutrisi Shaklee
 
 
Maklong: Sihat Itu Amanah!
 
Syamsila Abd Kadir
0137445591

WELCOME TO MY NEW BLOG

Assalamualaikum...

Alhamdulillah... syukur kehadrat Illahi kerana dengan limpah kurnia dan kasih sygNya Maklong menambah satu lagi blog khas untuk kongsi pelbagai informasi dan tips -tips kesihatan..

Sihat Itu Amanah...
Sihat adalah amanah yang Allah kurniakan pada setiap makhlukNya di muka bumi ini.
Sebagai manusia, kita wajib menjaga amanah yang diberikan ini dengan sebaik2nya..

Di Blog ini Maklong akan kongsikan seberapa byk tips, testimony, kebaikan menjaga kesihatan tak kiralah kesihatan cara moden atau tradisional..

Semoga memberi manfaat kepada anda yang mengikuti blog ini.
Sesungguhnya yang baik itu dating dari Allah yang buruk itu dating dari kelemahan Maklong sendiri sebagai manusia yang tidak lepas dari melakukan kesilapan.. Keredhaan Allah yang Maklong harapkan dalam meniti kehidupan menuju syurga nan abadi.

Sihat Itu Amanah

Maklong
Syamsila Abd Kadir
SID 1139304
0137445591


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...