shaklee whole

shaklee whole

Tuesday, September 30, 2014

FAQ Tentang Keahlian Shaklee

 
Q: Bagaimana nak jadi distributor Shaklee ? 
A: Registration fee is RM65 + RM10 (WM) / RM20 (EM) untuk postage member kit. Ataupun anda boleh beli barangan bernilai RM680, anda boleh dapat FREE membership.  

Q: Berapa modal yang diperlukan ?
A: Tak perlu modal pun sebab dengan Shaklee ini kita boleh buat ala-ala dropship - bila customer order dan bayar barulah kita bayar kat Shaklee. Shaklee pula akan poskan barang tu kepada customer kita. Senang kan ? :)Unless nak simpan stok kat rumah, suka hati lah invest berapa pun. Hehe.
 
Q: Berapa sales/belian kena maintain setiap bulan ?
A: Tak perlu maintain sales/points unless anda sudah jadi leader. Tiada jumlah minimum yang anda perlu beli setiap bulan kecuali anda memang target nak mendapatkan cash bonus. Nak beli untuk sendiri & keluarga sahaja pun boleh. Tak rugi pun jadi ahli. 
 
Q: Berapa keuntungan boleh dapat setiap bulan ?
A: Bergantung kepada sales/purchase kita pada bulan tersebut. Minimum 150 points untuk layak dapat cashback/rebate/bonus. Bonus bermula dari 5% sehingga 21%, depending on berapa points kita dapat. 
 
Q: Kena cari orang ke ? Kena head hunting ke ?
A: Tak perlu ! Saya pun tak suka nak cari-cari orang paksa-paksa join/beli. 
 
Q: Tapiii saya tak tahu macam mana nak mula berbusiness...
A: InshaAllah saya akan guide & coach anda sebab once anda dah register dengan saya, anda dah jadi tanggungjawab saya, 'anak' saya.  Cuma usaha untuk berjaya itu terletak pada diri anda sendiri. InshaAllah. 
 
Q: Saya nak register jadi ahli tapi tak nak jual-jual ni, boleh ke ?
A: Suka hati lah haha. Boleh je. Beli untuk kegunaan sendiri pun boleh. Saya takkan paksa anda jual, tanya lah mana-mana 'anak' saya, saya tak pernah paksa. Semua yang nak berbusiness semua atas inisiatif sendiri. If you need guidance saya akan tolong.
 
Q: Ok, cool ! So bagaimana nak register?
A: Saya boleh tolong registerkan. Anda cuma perlu bagi details yang diperlukan+registration fees. Selepas itu,anda tunggu kat rumah, nanti member kit sampai ye. 
 
So, senang ke senang??? Faham ke Faham?? hihi... maklong ni memang susah nak join jadi ahli mana2 produk tau.. tapi dengan Shaklee Alhamdulillah Allah bukakan pintu hati Maklong untuk menyertai Shaklee.. Maklong yakin dengan keberkesanan Produk Shaklee nih.. kepada anda di luar sana, JOM SERTAI KAMI!!
 

Kredit to: http://www.cikguvita.blogspot.com (Cikgu Vitamin)

Nota kaki: Jika ada sebarang pertanyaan atau kemusykilan jangan segan2 tanya Maklong yea.. InsyaAllah Maklong akan guide anda menjadi sebahagian daripada keluarga Shaklee!

Untuk Info dan Konsultasi:
Syamsila Abd Kadir
SID1139304
Call/sms/whatsapp: 0137445591
Emel: syamsila@gmail.com
FB: Syamsila Binti Abd Kadir

SIHAT ITU AMANAH!
                 

Monday, September 29, 2014

Stok WAJIB ada di rumah anda!!

Herbal Blend Multipurpose Cream 


  • Krim yang menenangkan ini telah diuji secara klinikal dimana ia dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kaki.
  • Dingin, bermenthol dan tidak berminyak.
  • Diperbuat daripada ekstrak herba semulajadi yang menerangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary.
Kenapa Herbal Blend MESTI ada dalam setiap rumah???
  • melembutkan kulit kasar dan tumit pecah dan merekah
  • menyelesaikan masalah kulit gatal
  • menghilangkan parut termasuk campak, cengkering dan eczema.
  • menghilangkan ruam pada bayi.
  • memberi kelesaan semasa ketidakselesaan akibat demam
  • dijadikan losyen untuk kegunaan harian.
  • menghilangkan gatal-gatal atau luka akibat gigitan serangga..


Nota Kaki: Hebat betul kan krim nih... Sangattttt banyak kegunaannya.. Cubalah sendiri.. Maklong bukan sahaja simpan dalam rumah... Simpan dalam Handbag lagi boleh dibawa kemana2... Sangat multipurpose.. Krim ni sangat2 berhantuuu tau.. sebab ramai sangat peminatnya!!!! Selalu Sold Out... Sape berminat moh cepat2 roger maklong k!

Untuk sebarang Info dan Konsultasi:
Syamsila Abd Kadir
SID1139304
call/sms/whatsapp: 0137445591
Emel: syamsila@gmail.com
FB: Syamsila Binti Abd Kadir

SIHAT ITU AMANAH 



Sunday, September 28, 2014

Nutrisi Terbaik sepanjang tempoh kehamilan


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua reader2 maklong yg tersayang.. 

Istimewa untuk wanita-wanita gorgeous yg bakal menimang cahayamata samada untuk kali pertama atau yang sudah bergelar ibu. Kenapa maklong kata u all gorgoeus?? Kecantikan Wanita akan terserlah apabila dia hamil.. 

Sepanjang tempoh kehamilan, ibu-ibu mengalami pelbagai situasi atau keadaan yang bercampur baur.. kadangkala terfikir apakah anak di dalam kandungan mendapat zat secukupnya untuk tumbesaran di dalam rahim?? 

Shaklee menawarkan Nutrisi Terbaik untuk anda sepanjang tempoh kehamilan.



Set Kehamilan Shaklee Asas terdiri daripada:
Trimester 1
  • Vita-lea Iron Formula
  • B-Complex
  • Sustained Release Vita-C Plus
  • Ostematrix
  • Energizing Soy Protein (Tambahan)

Trimester 2 -3
  • Sama dengan Set Asas Trimester 1
  • Omega Guard (Tambahan)
Jom kita teliti apakah kepentingan dan khasiat vitamin-vitamin Shaklee ini untuk kehamilan anda:

Vita-lea Iron Formula
 (1 biji sehari )
Vita-Lea adalah multivitamin jadi ibu tidak perlu mengambil obimin lagi. Di dalamnya kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia. Anemia ini berbahaya kepada anak dan ibu ketika bersalin kelak. Oleh itu, pengambilan multivitamin amat penting semasa mengandung.

Vitamin B-Complex
(1-2 biji sehari)
B Compleks Shaklee adalah unik kerana ia telah lengkap dengan asid folik dan juga 8 kumpulan B. Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya 'spina bifida'. Ibu memerlukan sekurang-kurangnya 400 mg keperluan asid folik sehari. Penting bagi menjamin keperluan asid folik ini mencukupi 3 bulan sebelum ibu merancang untuk mengandung hinggalah tempoh awal mengandung. Ini kerana masalah gangguan pertumbuhan saraf dan neuro ini boleh berlaku seawal minggu pertama mengandung ketika janin baru terbentuk. 

Sustained Release Vita-C Plus
(1 biji sehari)
Melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan dan juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat. Ianya juga membantu dalam penghadaman zat di samping Vitamin C meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh. 1 biji vitamin C bersamaan dengan 7 biji oren. Mampukah kita nak makan 7 biji oren sehari? Selain itu vitamin C juga dapat membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah.
Ostematrix (kalsium dan magnesium)
(4-6 biji sehari)
Ibu yang mengandung memerlukan 1000mg-1300mg sehari. Ostematrix ini mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. Kiranya 3 in 1 la..Setiap 1 biji OsteMatrix mengandungi 250mg kalsium. Magnesium berfungsi untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya..vitmain D pula untuk merangsang penyerapan kalsium. Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel, pertumbuhan gigi dan pembentukan tulang bayi. Tidak mengandungi lemak berbanding bagi ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu. Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna. Membaiki rangsangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.Sekiranya ibu mengandung kekurangkan kalsium ia akan menjejaskan pertumbuhan bayi dan turut menyebabkan penyusutan jisim tulang dan berlakunya kerosakan gigi kepada ibu itu sendiri. Ini kerana apabila kalsium untuk bayi tidak mencukupi maka badan ibu dengan sendirinya menarik kalsium dari tulang ibu untuk membantu menguatkan bayi dan kesannya ibu mungkin terdedah kepada risiko mendapat osteoporosis di usia tua.
Energizing Soy Protein

 (minum 1-2 kali sekali)
Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui se-sel tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh. Sangat diperlukan oleh wanita yang mengandung dan menyusukan anak. Penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. Protein yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik. Ianya juga dikatakan kunci untuk melawan penyakit. ESP juga memberi ibu tenaga di mana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat. Selain itu, protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi. Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah. Keperluan protein ini semakin penting ketika memasuki trimester ke 3 bagi membantu memaksimumkan pertumbuhan fetus.

Omega 3 (Omega Guard) -
  ( 1 biji sehari)
Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan. Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak. DHA dan EPA dari Omega nie penting untuk pembentukan otak dan mata baby. Untuk ibu pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan. Asid lemak dari Omega-3 boleh memecahkan lemak, merendahkan kolestrol dan paras trigliserid, merendahkan tekanan darah dan mencegah kematian mengejut disebabkan denyutan jantung abnormal.

PERHATIAN:
Omega Guard Shaklee hanya boleh diambil semasa Trimester 2-3 Tempoh Kehamilan sahaja
Omega Guard Shaklee juga berfungsi mencairkan darah.
Oleh sebab itu dinasihatkan agar ibu-ibu menghentikan pengambilan Omega Guard Shaklee 2-3 minggu sebelum kelahiran bagi mengelakkan berlakunya masalah darah lambat berhenti ketika proses melahirkan samada secara normal ataupun pembedahan (caesarean).

Di samping mengamalkan makanan yg sihat dan seimbang, pengambilan Vitamin Set Kehamilan Shaklee ini juga sangat membantu memenuhi keperluan nutrisi anda dan bayi anda di dalam kandungan sepanjang tempoh indah 9 bulan itu...


Nota kaki: Rindunya maklong nak pregnant lagi... Kali ini pasti jadikan Shaklee sebagai Vitamin Tambahan maklong.. Doakan maklong ye..

Credit to: www.cikguvita.blogspot.com

SIHAT ITU AMANAH!

Untuk sebarang info dan Konsultasi:
Syamsila Abd Kadir
SID1139304
call/sms/whatsapp: 0137445591
Emel: syamsila@gmail.com
FB: Syamsila Binti Abd Kadir





Mudahnya Berpantang dengan Shaklee

Masih tercari-cari set bersalin yang sesuai?
Due dah makin hampir?
Pening dengan pelbagai set bersalin di pasaran?
Nak cari yang mampu milik dan selamat?
Jom try set bersalin moden Shaklee!! 
 
Set Bersalin Shaklee boleh diambil hari pertama ibu-ibu bersalin. Ianya selamat diambil walaupun bayi mengalami jaundice atau G6PD berbanding Jamu biasa.


Maklong percaya ibu-ibu yang sedang hamil pasti sibuk mencari set bersalin yang sesuai dan terbaik, terutama yang memilih untuk menyusukan bayi.

Soalan yang bermain di fikiran anda semestinya…set bersalin mana yang terbaik? set berpantang mana yang sesuai? Set mana yang sesuai jika baby jaundis?

Seharusnya, ibu-ibu perlu mencari set yang mudah diamal, harga mampu milik dan selamat untuk bayi menyusu. Set bersalin yang selamat untuk menyusukan bayi adalah yang berasaskan ramuan tradisional dan semulajadi seperti herba, jamu dan set bersalin yang terdiri daripada pil-pil.


Secara ringkasnya, fungsi set berpantang adalah untuk:
  1. Memulihkan organ peranakan supaya kembali subur dan memulihkan kesihatan rahim selepas bersalin.   
  2. Memulihkan luka luaran dan dalaman selepas bersalin.
  3. Mengembalikan kecantikan tubuh badan seperti sebelum bersalin 
  4. Supaya dapat mengelakkan stres dan meroyan 

Akan tetapi, tidak semua yang serasi dengan set bersalin tradisional (jamu).
Mungkin ada juga di antara anda yang tidak sempat untuk menghabiskan set pantang tradisional sejak melahirkan anak pertama disebabkan cara pengambilannya yang remeh ataupun produk yang diambil dirasakan tidak bersesuaian.


Lebih-lebih lagi untuk ibu yang bayinya mengalami jaundis tidak boleh mengambil jamu kerana dikhuatiri isi kandungan tertentu yang akan melambatkan lagi hilangnya jaundis pada bayi tersebut.
  
Mujur sekarang sudah ada produk yang mudah dan berkesan iaitu set bersalin dan  berpantang moden Shaklee. Ianya paling sesuai untuk ibu-ibu yang mementingkan kesihatan dalaman, berpantang sendiri serta menyusukan anak.  

Set berpantang ASAS Shaklee terdiri daripada 4 jenis produk vitamin dan mineral:

VITA-LEA
Membekalkan 23 jenis vitamin 
Meningkatkan kecerdasan mental & ketahanan dari jangkitan
Menolong memulihkan fungsi penghadaman dan selera makan
Penting untuk pertumbuhan sel dan pembiakan


- B COMPLEX
Mengurangkan simptom kemurungan dan tekanan


VITA C
Menolong mengurangkan simptom alahan
Anti
Oksidan semulajadi
Menjaga kesihatan gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah


- ZINC COMPLEX
Mengurangkan keguguran rambut
Meningkatkan sistem imun, menolong penyembuhan dan masalah jeragat
Menyembuh daya seksual dan pertumbuhan organ
Sekiranya mahu melengkapkan pengambilan supplement, ibu yang berpantang boleh memilih untuk menambah ESP, Ostematrix dan Alfalfa sebagai penggalak susu.
Dan yang terbaik..haruslah set premium.
Sila rujuk gambar dibawah untuk lebih jelas. 
 

Dengan set berpantang premium, ibu-ibu akan lebih sihat dan cergas,luka lebih cepat sembuh, kulit lebih berseri, susu lebih banyak dan berat bdan juga akan lebih mudah turun.Dengan kepelbagaian supplement yang diambil, ibu-ibu jangan lupa untuk minum air secukupnya ye..


Dapatkan hari ini untuk bekalan sepanjang berpantang!
Set bersalin Shaklee pastinya set berpantang yang paling digemari 
Set bersalin Shaklee pastinya Selamat, Berkesan dan Semulajadi.

Berpantang dengan Set Bersalin Shaklee adalah satu langkah yang tepat!
Para suami boleh menghadiahkan isteri Set Bersalin Shaklee ini..

Credit to: www.cikguvita.blogspot.com

Nota kaki: Maklong sendiri belum pernah mencuba Set Bersalin Shaklee ni.. walaubagaimanapun pasti akan cuba jika Allah beri rezeki anak lagi.. :) 

Untuk sebarang info dan konsultasi:
Syamsila Abd Kadir
SID1139304
call/sms/whatsapp: 0137445591
Emel: syamsila@gmail.com
FB: Syamsila Binti Abd Kadir

SIHAT ITU AMANAH! 
 

Wednesday, September 24, 2014

SIJIL HALAL SHAKLEE

Ramai yang bertanya.. Halal ke Produk Shaklee nih?

Alhamdulillah... Produk Shaklee memang diyakini Halalnya!
Sijil halal Shaklee memang diperbaharui setiap tahun.


Jangan ragu2 lagi...

Untuk Info dan Konsultasi:
Syamsila Abd Kadir
SID1139304
call/sms/whatsapp: 0137445591
Emel: syamsila@gmail.com
FB: Syamsila Binti Abd Kadir

SIHAT ITU AMANAH!

GET CLEAN WATER

Bahan kimia yg boleh memudaratkan kesihatan anda sebenarnya boleh hadir dalam air minuman keluarga. Logam berat, pencemaran industri, racun perosak-bahan cemar berbahaya ini bleh memasuki bekalan air kita dan mempunyai potensi untuk mewujudkan cabaran kesihatan jangka panjang. Menurut Agensi Perlindungan Alam Sekitar Amerika Syarikat, air yang kita minum adalah bertanggungjawab sehingga 20% daripada pendedahan plumbum pada manusia. dan laporan EPA menunjukkan bahawa sekurang0kurangnya 13% daripada sistem rawatan air negara telah melanggar akta air minum yg selamat dalam setiap lima tahun yg lalu.


Get Clean Water
Get Clean Water adalah revolusioner baru-penapisan sistem water-filteration pitcher disahkan oleh persatuan kualiti air (WQA) untuk mengurangkan sehingga 99% lead, serta berpuluh-puluh bahan pencemar lain yang boleh hador dalam air anda dan mungkin berbahaya kepada kesihatan. Multipatented Get Clean Water menggunakan blok pepejal karbon untuk menapis dan membersihkan air anda. Setiap penapis air bersih mengendalikan 80 gelen air, dua kali ganda sebagai BRTA dan membeli 2 dan setiap penapis dibuat dari tempurung kelapa yang mampan karbon yang menggunakan proses zeroemission. Tambahan pula ia adalah water -filteration pitcher pertama dengan sistem penapis karbon-blok yang boleh diisi semula dan mengurangkan sisa ke tapak pelupusan. Kita boleh menikmati air yang bersih dan sihat serta persekitaran yg lebih bersih.

Selamat
  • menyingkirkan kandungan plumbum dan bednasing
  • mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung dalam air
  • diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (WQA) 

Mesra Alam
  • memelihara alam sekitar dengan menggunakan sistem Penuras Jag Air dengan blok karbon isian semula yang pertama dimana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa.
  • setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yg tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.

Handal
  • Lebih banyak air bersih pada setiap masa Get Clean Water menghasilkan 303 liter (80gelen) daripada setiap turasan yg mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain.
  • mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan 

Pilihan Bijak
  • Menjimatkan kos rakyat malaysia yg banyak membazirkan wang dengan meminum air botol.
  • Get Clean Water dapat memberikan air yg bersih dan rasanya enak dengan meter bijak yg menandakan bilakan masanya untuk anda menukar penuras tersebut.
Sumber: Panduan Nutrisi Shaklee - Get Clean Water

Untuk info dan konsultasi:
Syamsila Abd Kadir
SID1139304
call/sms/whatsapp: 0137445591
Emel: syamsila@gmail.com
FB: Syamsila Binti Abd Kadir

SIHAT ITU AMANAH!

BASIC H2 ORGANIC SUPER CLEANING CONCENTRATE



Basic H adalah apa yg anda perlukan untuk beribu-ribu pekerjaan di rumah.
kepekatan yang tinggi 16 oz membuat sehingga 48 gelen pembersih berkuasa apabila dicampur dengan air.
pembersih serbaguna serta berkuasa menghilangkan kotoran, gris dan kotoran dari permukaan mana-mana yang boleh dibasuh, di dalam dan luar.

Cara penggunaan:
  • 16 oz (1 botol Basic H) boleh menghasilkan 48 gelen bancuhan yang selamat dan benar-benar berkuasa
  • untuk pembersihan: tambah 1/4 sudu dan air
  • untuk tingkap dan cermin: 1-2 titik kedalam air
  • untuk nyahgris: tambah 1 1/2 sudu teh  ke dalam air
  • untuk kerja yang lebih besar: tambah 2 oz kepada 1 gelen air

Kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon. Bahan pelarut organik seperti butyl cellosove merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yg merengsakan hidung. Morfolin merupakan bahan toksin yg boleh merosakkan hati dan ginjal. Ammonia yg terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yg merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan. 

Pekatan Pencuci Super Organik Basic H2 ini tidak mengandungi bahan-bahan di atas mahupun bahan-bahan berbahaya yg lain.

Selamat
  • tidak bertoksik
  • tanpa gas beracun
  • tanpa bahan kimia berbahaya
  • tanpa bahan pewangi
  • lembut pada tangan
  • pH seimbang
  • tanpa klorin

Berkesan
  • berkesan untuk menanggalkan kotoran berminyak
  • kepekatan berganda -16 oz boleh dicampurkan dengan 48 gelen air.
  • dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal basic H di mana hanya separuh diperlukan untuk muatan yang sama.

Mesra Alam
  • ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa
  • biorosot
  • tanpa fosfat
  • bungkusan yang boleh dikitar semula
  • tanpa bahan pewarna
  • selamat untuk sistem septik dan pembentungan.
Sumber: Panduan Nutrisi Shaklee - Get Clean - Basic H2 Organic Super Cleaning

Untuk Info dan Konsultasi:
Syamsila Abd Kadir
SID1139304
call/sms/whatsapp: 0137445591
Emel: syamsila@gmail.com
FB: Syamsila Abd Kadir

SIHAT ITU AMANAH!

SOFT FABRIC CONCENTRATE

Soft Fabric Concentrate berbau bersih, pelebut fabric seperti sutera yang mengurangkan kedut dan membawa keluar statik yg lebih baik daripada apa yg anda mungkin telah gunakan. terima kasih kepada formula superconcentrated dan penggunaannya hanya sedikit.


Faedah:
  • dapat melembutkan lebih banyak pakaian dengan kos yang rendah
  • melembutkan kain, mengurangkan kedutan
  • mengurangkan statik berpaut
  • memudahkan aktiviti menggosok pakaian.

Selamat
  • tidak bertoksik
  • sesuai untuk semua jenis fabrik yang boleh dibasuh
  • tanpa kimia yg berbahaya
  • tanpa gas beracun
  • pH yg seimbang

Berkesan
  • berpekatan tinggi -bagi 64 cucian
  • Hanya 1/2 oz diperlukan untuk setiap cucian
  • kurangkan kedutan dan kesan statik

Mesra Alam
  • Ramuan semulajadi
  • tanpa fosfat
  • tanpa bahan pewarna
  • bungkusan yang boleh dikitar semula
  • selamat untuk sistem septik dan pembentungan

Cara untuk mendapatkan hasil yang terbaik:
  • untuk basuhan sederhana gunakan 1/2 oz
  • untuk basuhan yg besar, gunakan 1 oz
  • Automatik: Soft Fabric Concentrate 1 cawan air suam. tuangkan dalam dispenser pelembut kain pada permulaan kitaran basuh (atau mengikut arahan pengeluar mesin basuh)
  • Manual: Tambah atas pencairan akhir bilas.
  • Pencuci Tangan: cairkan 1/4 oz dalam 1 cawan air dan gaul rata. tambah ke akhir air bilasan. jangan tuang terus kepada fabrik

Petua berguna:
Gunakan pekatan pelembut fabrik untuk cucian dengan mesib basuh. Ia boleh menjadikan pakaian lebih lembut berbanding sebelumnya dan mengelakkan pakaian daripada berkedut atau melekat pada badan.

Untuk info dan konsultasi:
Syamsila Abd Kadir
SID1139304
call/sms/whatsapp: 0137445591
Emel: syamsila@gmail.com
FB: Syamsila Binti Abd Kadir

SIHAT ITU AMANAH!

FRESH LAUNDRY CONCENTRATE POWDER

Anda tahu rasanya pakaian yg bersih daripada membasuh? Fresh laundry membawa ke tahap yg seterusnya. Formula semulajadi -enzim meninggalkan pakaian tambahan membersihkan di samping selamat di planet. Anda berasa lebih nyaman.






Faedah:

  • pekat - 5.5 lb. kotak membasuh 88 basuhan
  • prestasi tinggi - pembersih enzim -diaktifkan mengekalkan basuhan yg putih dan yang berwarna cerah
  • selamat pada semua jenis kain - dan berkesan dalam air keras atau lembut
  • dirumus bantu cegah pencelup dalam pakaian berwarna dari memindahkan dari satu pakaian kepada lain.


Banyak serbuk dobi mungkin mengandungi perengsa yang boleh diserap melalui kulit atau sedutan-penyebab biasa alahan. Triethanolamine dodecylbenzenesulfonate adalah seperti merengsa dan senaraikan bahan berbahaya oleh EPA dan DOT. Sentuhan boleh merengsa dan membakar kulit dan mata, bauan boleh merengsa hidung, tekak dan paru2 yg menyebabkan batuk/lelah/sesak nafas. Kulit berulangkali boleh menyebabkan kekeringan, kegatalan, kerengsaan kronik dan ruam. 

Fresh Laundry Concentrate Powder tidak mengandungi ramuan berbahaya atau lain-lain:

Selamat

  • hipoalergenik
  • tanpa klorin
  • sesuai digunakan untuk semua fabrik yang boleh dibasuh
  • tanpa bahan kimia berbahaya


Berkesan

  • berkepekatan tinggi
  • 1 oz sudah memadai untuk cucian muatan sederhana
  • keberkesanannya yang sama dalam semua jenis suhu, sama ada air sejuk atau panas
  • menjadikan pakaian putih lebih putih dan pakaian berwarna cerah berseri


Mesra Alam

  • ramuan semulajadi yg mesra alam
  • surfaktan bersifat biorosot
  • tanpa fosfat, borat dan nitrat
  • tanpa bahan pewarna
  • bungkusan yang boleh kitar semula
  • selamat untuk sistem septik dan pembentungan


Sumber: Panduan Nutrisi Shaklee -Get Clean - Fresh Laundry Concentrate Powder

Untuk info dan konsultasi:
Syamsila Abd Kadir
SID1139304
call/sms/whatsapp: 0137445591
Emel: syamsila@gmail.com
FB: Syamsila Binti Abd Kadir

SIHAT ITU AMANAH!

Tuesday, September 23, 2014

DISH WASH CONCENTRATE

 

Handal menanggalkan minyak pada pinggan mangkuk 
dengan cucian tangan.

Jika Shaklee sering mengatakan yang pencuci wangian pinggan mangkuk ini lembut pada tangan dan mesra pada alam sekitar mungkin anda berfikiran yang ianya tidak mudah menanggalkan kotoran pada pinggan mangkuk anda. Tetapi percayalah anda hanya memerlukan beberapa titisan untuk menanggalkan minyak yang melekat pada pinggan mangkuk anda..

Sesetengah pencuci pinggan mangkuk mengandungi surfaktan yang berasaskan petroleum dan bahan pencuci seperti diethanolamine dan sodium dedecylbenzensulfonate. Kedua-dua kandungan tersebut boleh merengsakan kulit dan mata. 

Dish Wash concentrated tidak mengandungi bahan-bahan tersebut mahupun bahan-bahan berbahaya yg lain.

Get Clean Dish Wash Concentrate:
  • lembut pada tangan
  • semulajadi, berasaskan tumbuh-tumbuhan
  • tahan lama kerana kepekatannya
  • menjadikan pinggan bersih berkilau
  • hanya beberapa titisan dapat mencuci timbunan pinggan mangkuk di dalam sinki

Selamat
  • tidak bertoksik
  • Hipoalergenik
  • tanpa klorin
  • lembut pada tangan
  • pH seimbang
  • Tanpa bahan kimia berbahaya

Berkesan
  • amat berkesan untuk menanggalkan kotoran berminyak
  • formula pekatan yang hanya sedikit diperlukan untuk mencuci pinggan mangkuk yang lebih banyak
  • buih sabun yg lebih tahan lama

Mesra Alam
  • ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa
  • biorosot
  • tanpa fosfat
  • bungkusan boleh dikitar semula
  • tanpa bahan pewarna
  • selamat untuk sistem septik dan pembentungan

Sumber: Panduan Nutrisi Shaklee - Get Clean -Dish Wash Concentrate

Untuk info dan konsultasi:
Syamsila Abd Kadir
SID1139304
call/sms/whatsapp: 0137445591
Emel: syamsila@gmail.com
FB: Syamsila Binti Abd Kadir

SIHAT ITU AMANAH



SISTEM PENCUCIAN GET CLEAN SHAKLEE


Sesuai untuk bumi dan kediaman anda

Dalam kehidupan kita seharian, kita tidak boleh lari dari kekotoran. Dimana-mana sahaja terdapat kekotoran, kuman dan bakteria yang boleh menjejaskan kesihatan diri, anak-anak dan keluarga. Kesihatan yang baik berpunca dari persekitaran yang bersih dan bebas kuman.

Selain supplement kesihatan, penjagaan rambut, penjagaan kulit wajah, Shaklee juga seiring dengan perkembangan isu persekitaran dimana Shaklee memperkenalkan Sistem Pencucian GET CLEAN bagi memastikan persekitaran yang selamat, berkesan, sihat dan mesra alam.

4 konsep utama Sistem Pencucian GET CLEAN SHAKLEE

SELAMAT
  • tidak bertoksik
  • bukan bahan kimia berbahaya
  • bebas bauan
  • lembut pada tangan anda
  • pH seimbang
  • Bukan klorin
  • Hipoalergenik

BERKUASA
  • menanggalkan minyak
  • ultra pekat
  • gunakan hanya separuh sukatan
  • buih yang lama
  • sesuai dalam semua suhu

MESRA ALAM
  • sumber bahan semulajadi
  • surfaktan biodegradasi
  • pembungkusan boleh dikitar semula
  • tiasa peluntur klorin
  • tiada pembersihan sebatian organik mudah meruap
  • tiada fosfat
  • tiada nitrat
  • tiada borat
  • tiada ujian haiwan

BIJAK
  • dapat menjimatkan wang anda
  • formula pekat



Tidak hairanlah jika Oprah sendiri menggunakan Get Clean Shaklee ini. Begitu juga dengan White House. Presiden Barrack Obama menekankan aspek kebersihan total untuk kediamannya. Shaklee, ternyata SELAMAT, BERKESAN, DAN SEMULAJADI.

Sumber: Panduan Nutrisi Shaklee - Sistem Pencucian Get Clean 

Nota kaki: Maklong akan kongsikan produk-produk Get Clean Shaklee pada anda di entry seterusnya..


Untuk sebarang info dan konsultasi:
Syamsila Abd Kadir
SID 1139304
call/sms/whatsapp: 0137445591
Emel: syamsila@gmail.com
FB: Syamsila Binti Abd Kadir
www.sihatituamanah.blogspot.com

SIHAT ITU AMANAH


Monday, September 22, 2014

PROSANTE HAIR CARE SHAKLEE


Sains dan Alam Semulajadi
Bekerjasama
Menghalang Rambut Gugur

Apabila diuji secara secara bebas mengikut piawaian klinikal, sistem penjagaan rambut ProSante membantu memperbaiki dengan penampilan rambut yang rosak dengan ketara dalam masa hanya 30 hari dan menggalakkan meningkatkan penambahbaikan dengan penggunaan berterusan:
  • Kurang keguguran rambut sewaktu bersikat: amaun rambut yg gugur dikurangkan sebanyak 65%.
  • Kurang perpecahan: Jumlah rambut yang mengalami perpecahan dikurangkan sebanyak 73%
  • Rambut Bervolum: 55% pengguna menyatakan peningkatan yg ketara dalam jumlah rambut mereka.
 NOURISHING SCALP TREATMENT


Shaklee Scalp Health Complex adalah gabungan 10 vitamin, mineral dan herba yang menyuburkan kulit kepala dan rambut: Antara ramuannya:
  • Swertia & Ginseng - memberi tenaga kepada folikel rambut. Energizes Follicles. bahan ini merangsang dengan lembut peredaran darah dan membekalkan tenaga untuk bebuli rambut.
  • Panthenol - menguatkan rambut dan merangsang kelembutan yang bersinar
  • Minyak daun pokok teh - melindungi dari pencemaran dan menyokong kebolehan semulajadi kulit kepala mengelak folikel rambut dari tersumbat. Antioksidan -superoxide Dismutase (SOD)
  • ekstrak Teh Hijau (Ekstrak daun Camelia Sinensis) - melindungi dari stress persekitaran, menjadikan kulit kepala rasa selesa.
  • Zinc PCA, Vitamin B6 dan Saw Palmetto (ekstrak Buah Serenoa Serrulata) - mengurangkan penampilan berminyak dan menggelupas.
  • Ekstrak Teh Hijau Camellia Sinensis & Dipotassium Glycyrrhizate - melegakan iritasi persekitaran dan menyokong keseimbangan semulajadi minyak/kelembapan.
  • Kuprum, Zinc dan Manganese - Menyokong metabolisma kulit kepala. 
Kebaikan:
~ menormalkan kulit kepala untuk menyediakan persekitaran untuk rambut yang lebat dan sihat. 
~ mempertingkatkan sinaran, warna, ketebalan dan tekstur rambut dari masa ke masa.
~ merawat ke pangkal masalah kulit kepala dengan serum derma-available yang merengsang predaran, melindungi serangan persekitaran dan menyediakan ramuan yg menyuburkan kulit kepala.
 ~ hasilnya rambut yang kuat dari dalam keluar proses kimia, tahan pecah dan mengekalkan ketebalan, lantunan dan sinar berkilau.
>> mengurangkan rambut gugur sewaktu bersikat dan ketebalan semulajadi dan kuat
>> mengandungi kompleks eksklusif yang amat derma-tersedia yang diperolehi secara semulajadi di dalam bentuk rawatan yg kuat untuk membantu rambut sihat tumbuh.
>> formula tanpa bilasan cukup lembut untuk digunakan setiap hari bagi manfaat yang segera dengan hasil yang meningkat
>> diserap dengan segera dan tidak berminyak
>> bersih, bauan botani, tiada haruman tambahan
>> Keseimbangan PH dan selamat untuk semua jenis rambut, walaupu diperm atau diwarna.

REVITALIZING SHAMPOO


Revitalizing Shampoo untuk membersih dan memulihkan lantunan dan sinaran muda.
Mengandungi sistem pembersihan yang patent pending. Diformulasikan degan humectants dan protein berasas sayuran untuk kutikel rambut yang licin.
Mengimbangi kulit kepala dan menyemai rambut dengan humectant, membantu mengurangkan kusut dan mengekalkan imbangan kelembapan dan kilauan.
Setiap kegunaannya membuat rambut nampak dan rasa:
  • Bersih - menanggalkan minyak berlebihan, kotoran dan produk dandanan.
  • Kuat - tidak menanggalkan kelembapan penting, jadi kutikel rambut sentiasa licin dan tahan rosak walaupun dalam keadaan basah.
  • Lantunan - Anti-statik dan tidak mengering jadi rambut mengekalkn flex dan daya tahan semulajadi
  • Menyegarkan - menampilkan Scalp Health Complex untuk menenangkan dan melembabkan, membuat kulit kepala rasa selesa dan bertenaga.

PURIFYING SHAMPOO


Untuk pembersihan secara mendalam disamping melindungi kelembapan asli.
Membersih dengan lengkap, mendalam untuk menghapuskan kotoran dan pembentukan minyak tanpa menanggalkan rambut atau kulit kepala atau melunturkan warna rambut.
Setiap kegunaannya akan membuat rambut:
  • Penjelasan - membebaskan rambut dari sebum yg terkumpul, pencemar persekitaran dan timbunan produk dandanan. mengembalikan sinaran dan menyerlahkan tekstur asli rambut.
  • volumized - kesimbangan PH balanced untuk melindungi kutikel rambut dan menjamin body, lift dan kilau.
  • De-stressed - menangani masalah alam sekitar dengan melindungi kelembapan dan imbangan lipid.
  • Bebas dari menggelupas - menampilkan Scalp Health Complex untuk mengurangkan kelihatan berminyak dan kelemumur dan membantu menyokong imbangan mikroflora kulit kepala.

LIGHTWEIGHT CONDITIONER


Lightweight Conditioner menampilkan Scalp Health Complex menyerap kutikel rambut untuk mengekalkan imbangan pH dan hidrasi kulit kepala.
Ramuan bersumberkan tumbuhan membantu memberi volum dan penstrukturan semula permukaan bilah rambut supaya ia kelihatan dan rasa:
  • Ringan - menyuburkan dan melindungi rambut tanpa memberatkannya, supaya ianya boleh digunakan setiap hari.
  • Bebas Kusut - pelembap ringan melicin dan mengasingkan rambut, supaya sikat anda bergerak dengan mudah di dalam keadaan basah atau kering.
  • Mudah diurus - agen kondisioner smeulajadi melembutkan rambut dan menghapuskan statik untuk pengendalian mudah dan penggayaan.
  • Volum - meningkatkan kekuatan rambut dan kilat dan membantu menebalkan rambut halus untuk lebih body dan lantunan.

REPLENISHING CONDITIONER


Formula intensif kondisioner untuk semua jenis rambut yang meningkatkan kesihatan rambut dan penawar bagi rambut kering, rapuh, bertekstur dan dirawat kimia.
Emolien pekat dan elemen struktur asli meresap ke dalam rambut yang kering, terlebih proses untuk membina semula keanjalan dan kekuatan. Humectant asli mengikat dan mengekalkan kelembapan untuk memulihkan kilauan dan fleksibiliti. Kesannya:
  • Berkilat - pelincir semulajadi dan ekstrak herba menambah kelembapan dan melicinkan permukaan rambut untuk lebih kilat. menghasilkan rambut yg lembut dengan rasa seperti sutera luar biasa.
  • dipulihkan - Scalp Health Complex membantu menormalkan dan melembapkan kulit kepala dan rambut yg diproses secara kimia dan dikasari.
  • De-frizzed - Humectant dan protein asli membantu membina semula kerosakan kepada bilah rambut untuk melembut dan meningkatkan tekstur rambut.
  • Berdaya tahan - ramuan penguat semulajadi menambah body, fleksibiliti dan pengurusan rambut.

LONG LASTING FINISHING SPRAY


melengkapkan sistem penjagaan rambut ProSante dengan melindungi rambut dari kerosakan UV sementara melembapkan untuk kawalan yg rapi dan lembut. Pam bukan aerosol memberi kawalan fleksibel untuk penggayaan sepanjang hari.
ProSante Long Lasting Finishing spray meningkatkan sinar dan kilau tanpa kekukuhan, kelemumur atau penumpukan, jadi rambut tetap kelihatan sihat dan mudah diurus.
Finishing Spray menyalut rambut dengan semburan halus, membantu memegang rambut dan menghalang kelembapan yg merosakkan gaya. 
Sesuai untuk semua jenis rambut dan mengekalkan:
  • Sinar - membantu semua jenis dan gaya rambut mengekalkan kilauan yg nampak sihat sepanjang hari.
  • Kelembutan - rambut terasa hebat dengan tambahan body
  • Boleh diberus - tidak merosakkan permukaan gaya anda jadi boleh memberus semula dengan berus atau dengan jari untuk kawalan sederhana.
  • Tidak menggerbang - formula tidak kering membuat rambut lebih lembut dan terurus. Memberi rambut lurus kemasan yg licin berkilat dan membantu mengurangkan frizz pada rambut kerinting.

Sumber: Panduan Nutrisi Shaklee- ProSante Hair Care

Untuk sebarang Info dan Konsultasi:
Syamsila Abd Kadir
SID1139304
Call/sms/whatsapp: 0137445591
Emel: syamsila@gmail.com
FB: Syamsila Binti Abd Kadir

SIHAT ITU AMANAH





Tuesday, September 16, 2014

PROSANTE - UNTUK RAMBUT SIHAT, MENAWAN

Sebagaimana kita memotong, mewarna dan mendandannya, rambut kita mencerminkan mood kita, aktiviti dan sentiasa berevolusi tentang diri kita. Lelaki, seperti juga wanita, mengalami kerosakan rambut. 50% dari lelaki akan mengalami masalah berkaitan penipisan rambut dalam hidup mereka, 40% wanita juga akan mengalami tanda ketara masalah berkaitan penipisan rambut pada umur 35 tahun. Rambut setiap orang akan sentiasa mengalamai kerosakkan disebabkan oleh diet yg tidak baik, kurang nutrisi, proses-kimia (mewarna, proses keriting dan meluruskan rambut, penggayaan (alat pemanas rambut, pengkerinting), ditambah pula dengan stres kehidupan yang meningkat serta kekangan masa.

ProSante dari Shaklee memberi penyelesaian kepada dua masalah biasa rambut iatu kerosakan dan penipisan. Untuk jangkamasa hampir setengah abad, Shaklee telah menerajui dunia saintifik dalam memahami bagaimana untuk menyuburkan tubuh dan kulit kita. Kepakaran yang tiada bandingnya ini telah diaplikasikan kepada penjagaan rambut dengan satu pendekatan yang eksklusif dan semulajadi untuk menangani punca masalah rambut dan kulit kepala.

Ujian klinikal yang meluas telah menunjukkan sistem penjagaan rambut ProSante secara semulaji mengurangkan kerosakan untuk semua jenis rambut. Sistem ProSante tidak menanggalkan atau mengeringkan rambut anda dan sebenarnya membantu rambut mengekalkan kelembapan dan melawan kerosakan. ProSante Hair juga menjadikan rambut lebih sihat, menawan, berseri.

Setiap rambut memerlukan rutin berbeza di dalam mencuci, pemulihan keadaan dan perlindungan dari kerosakan agar rasa dan kelihatan hebat di dalam setiap musim dan cuaca. ProSante yang direka khas untuk tidak menanggalkan warna atau kelembapan rambut menmpilkan Scalp Helath Complex Shaklee yg eksklusif. satu formula klinikal, ramuan 10 vitamin, mineral dan herba yang amat derma-tersedia. ProSante menyokong kesihatan kulit kepala yg optimum dan volumized dan rambut yg kelihatan hebat.

Masalah Rambut Bermula dengan Kulit Kepala
  • Kerosakan akibat proses dan mendandan. Bahan kimia dari pewarna, perm dan pelurus, ditambah dengan haba dari alat pendandan akan menjadikan rambut rosak dan poros, pecah dan regang, kusam dan pincang.
  • Serangan dari alam sekitar. Cuaca yang ekstrim, cahaya UV dari matahari dan cahaya dalaman dan pelbagai pencemaran udara dan air mampu menekan folikel dan merosakkan rambut, menjadikannya lemah dan mudah pecah.
  • Stress Fizikal. Stress Fizikal seharian akan menyebabkan folikel rambut kekurangan zat dan letih menjurus kepada semakin banyak rmabut yang berehat dan rambut yang kurus, nipis dan rapuh.
  • Kerosakan oksidatif. Jika tidak dibendung, radikal bebas akan memulakan pelbagai kerosakan, ketidakselesaan dan kurang cantik, gatal-gatal atau minyak berlebihan.

Apa yang TIADA dalam ProSante??
Apa yang TIADA dalam produk menjagaan diri adalah sama penting dengan apa yang ADA. Produk ProSante hanya menggunakan ramuan canggih berteknologi tinggi yang membantu struktur semulajadi rambut, keseimbangan minyak/kelembapan, ketebalan yg sihat, lantunan dan bersinar.
  • Tiada Natrium Lauryl Sulfat (SLS) atau Natrium Laureth Sulfat (SLES)
  • Tiada Cocamide DEA atau Lauramide DEA
  • Selamat untuk semua jenis rambut walaupun diwarna atau dirawat kimia
  • Keseimbangan PH
  • Tiada minyak yang menyebabkan tersumbat
  • Tiada Propilen Glikol
  • Tiada Quaternium 15
  • Tiada bahan pengawet " Penderma Formaldehyde (seperti Imidazolidinyl Urea atau Diazolidinyl Urea)
  • Tiada pewarna atau bahan pewarna
  • Tidak mengeringkan, tidak menaggalkan
  • Diuji secara klinikal
  • Tidak menyebabkan folikel rambut tersumbat
  • Tidak diuji ke atas haiwan.
Sumber: Panduan Nutrisi Shaklee -ProSante

Nota kaki: Maklong akan kongsikan produk-produk ProSante Shaklee di entry akan datang.

Untuk sebarang Informasi dan Keterangan:
Syamsila Abd Kadir
SID1139304
call/sms/whatsapp: 0137445591
www.sihatituamanah.blogspot.com
Emel: syamsila@gmail.com
FB: Syamsila Binti Abd Kadir

SIHAT ITU AMANAH!

Monday, September 15, 2014

NUTRIWHITE SHAKLEE - Wajah Lebih Berseri

PRODUK NUTRIWHITE SHAKLEE

LANGKAH UNTUK WAJAH LEBIH BERSERI

 Action Make Up Remover

Untuk kegunaan Pagi & Malam
menjadikan kulit anda licin, lembut dan berseri-seri
tunas pokok bic menghilangkan sel mati dengan lembut tanpa meninggalkan kesan
Aloe vera menyegarkan dan mengangkan kulit
lembut, tidak berminyak dan kulit akan kelihatan berseri-seri

 Gentle Deep Foaming Cleanser

Untuk kegunaan Pagi & Malam
membersihkan dan menyegarkan kulit
rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan
Alga hijau menyahtoksin dan melembapkan
strawberi begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen
lembut dan menyegarkan.


Soothing Radiance Whitening Softener

Untuk kegunaan Pagi & Malam
lembut dan mengembalikan kulit pada PH yang seimbang
kulit berasa lebih segar & tegang dengan rosemary
kudzu menegangkan dan mencerahkan
marshmallow melembapkan
sangat berkesan

 Daily Defense Whitening Essence

Untuk kegunaan Pagi & Malam
bearberry untuk mencerahkan dan menegangkan kulit
stawberry begonia untuk mengimbangkan pigmen
kacang soya untuk melembutkan dan mengurangkan tompok2 hitam
mulbery untuk mencegah daripada kerosakan kesan daripada cahaya matahari
vitamin C aktif ditambah untuk memperbaiki kulit serta mengembalikan seri wajah
lembut dan mudah diserap oleh kulit

 Spot Whitening Treatment

Untuk kegunaan Pagi & Malam
memperbaiki kesan-kesan matahari serta jeragat kulit dengan cepat
kuasa pencerahan dari Likuoris dan Peony amat bernilai disebabkan kesannya mencerahkan, melindungi serta menghilangkan radang kulit
cat's claw menegangkan kulit
vitamin C aktif membawa kecerahan yang baru untuk kulit dan kulit lebih halus

 Daytime Whitening Lotion

Untuk Kegunaan Pagi
licin, kaya dengan pati botani seperti mulberi untuk mencegah kerosakan kulit kesan dari cahaya matahari. 
Mountain Arnica untuk menghilangkan radang kulit
pelembap bertindak daripada semua sudut
melindungi daripada kesan cahaya matahari
membantu membina daya ketahanan kulit terhadap kerosakan persekitaran

Overnight Renewal Whitening Cream

Untuk Kegunaan Malam
memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit sewaktu tidur.
linden menyihatkan serta melembapkan kulit secara mendalam
scullcap mencerah dan menghilangkan radang kulit
Vitamin C aktif mengurangkan tompok hitam
mengembalikan keserian wajah
kulit terasa gebu, halus, cerah dan berseri di waktu pagi.

Sumber: Panduan Nutrisi Shaklee -Nutriwhite

Nota kaki: Maklong pun teruja nak try Produk Nutriwhite Shaklee nih.. InsyaAllah ada rezeki Maklong PASTI try 1 set!!! Amin...

Untuk sebarang info dan konsultasi:
Syamsila Abd Kadir
SID1139304
call/sms/whatsapp: 0137445591
Emel: syamsila@gmail.com
FB: Syamsila Binti Abd Kadir

SIHAT ITU AMANAH
 

Sunday, September 14, 2014

Sistem Penjagaan Kulit NUTRIWHITE

Kecantikan Sempurna 
Diperoleh Daripada Alam Semulajadi,
Disempurnakan Dengan Sains.

Penjagaan kulit adalah satu bahagian penting kesihatan wanita. Ini adalah kerana nutrien yang mengekalkan kesihatan tubuh anda adalah sama dengan nutrien yang mengekalkan kesihatan kulit anda. Oleh itu Syarikat Nutrisi semulajadi seperti Shaklee mengeluarkan produk penjagaan kulit.


5 CARA NUTRIWHITE BERFUNGSI:
1. Menghalang kerosakan matahari dan alam sekitar dengan aktif. Melindungi kulit anda dari merosakkan, gelap kesan sinar cahaya matahari dan UV.

2. Mengurangkan rupa pigmen gelap dalam kulit untuk mencegah nada kulit kusam. Anda pasti akan menyukai keputusan kulit lebih cerah, bercahaya. Kulit dikurangkan perubahan warna. Dengan penggunaan berterusan, tanpa cela kompleksi untuk tahun akan datang.

3. Menyekat rupa pigmen gelap dari sel-sel kulit asas daripada memindahkan kepada lapisan atas, membantutkan kemunculan tompok-tompok hitam.

4. Mencerah naungan dari melanin yang sedia ada, yang membawa kepada wajah yang lebih rata dan nada kulit cerah.

5. Memperbaharui dengan cepat mengeluarkan sel-sel mati yang membawa kepada blotchiness, mewujudkan pencerahan dan kulit yang lebih bercahaya.



PERBEZAAN NUTRIWHITE DENGAN SET KECANTIKAN LAIN
  • Dibangunkan oleh saintis dan pakar - pakar penjagaan kulit di Jepun dan Amerika Syarikat.
  • 3 tahun pembangunan produk
  • pemilihan bahan aktif dan mentah. diperoleh di 16 buah negara.
  • ujian yang menyeluruh
  • Unik, pengwujudan eksklusif pelbagai dimensi pendekatan untuk pemutihan
  • Ramuan Gabungan yang optimum
  • Selamat dan berkesan
  • Vitamin C derivatif (ascorbyl/glucoside) ramuan selamat dan terbukti yang digunakan dalam formula Shaklee untuk mendapatkan manfaat yang maksimum tanpa risiko kesan sekunder.
  • Patent-pending whiten-16 adalah campuran daripada 16 nutrien botani yang kuat yang membantu mengurangkan penampilan melanin sedia ada untuk mewujudkan lebih putih, kulit lebih cerah dan bercahaya.

BAHAN-BAHAN NUTRIWHITE


bearberry - meringankan, menganjalkan, melegakan dan mengurangkan keradangan.
strawbery begonia - mencerahkan dan pigmentasi
mulberry - mencegah kerosakan matahari dan melembap
scullcap - meringankan, mengurangkan keradangan dengan flavonoid
beech tree - meringankan, meningkatkan proses semulajadi & melegakan kulit
soybean - mencerahkan, melembutkan, melembap & mengurangkan tompok


aloe vera - melegakan, melembapkan & mengurangkan keradangan
rosemary - mengetatkan, merangsangkan & mengurangkan keradangan 
mountain arnica - mengurangkan keradangan dengan flavones
peony - mencerahkan, melembapkan & mengurangkan keradangan
kudzu leaf & roots - menegang & mengurangkan keradangan dengan isoflavon


linden - menyuburkan & menghidrat di peringkat dalam
marshmallow - melembapkan dgn tanin
rumpai laut / seaweed - mengeluarkan, memelihara dan menegangkan
alga hijau - menyahtoksin dan melembapkan
cat's claw - mengengkan & menyegarkan dengan cotechin
 

Sumber: Panduan Nutrisi Shaklee - Sistem Penjagaan Kulit Nutriwhite

Nota kaki: di entry yg akan datang Maklong akan kongsikan produk-produk Nutriwhite Shaklee dengan lebih terperinci..

Untuk sebarang Info dan Konsultasi:
Syamsila Abd Kadir
call/sms/whatsapp: 0137445591
Emel: syamsila@gmail.com
FB: Syamsila Binti Abd Kadir

SIHAT ITU AMANAH


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...