shaklee whole

shaklee whole

Tuesday, January 24, 2017

KISAH BENAR: VIVIX bantu Pesakit Buah Pinggang Kronik

Assalamualaikum
Apa khabar semua? Alhamdulillah mudah-mudahan u oll baik baik sahaja

Maklong ingin berkongsi kisah benar dengan korang. Niat maklong bukan untuk aibkan sesiapa. Sekadar berkongsi berdasarkan pengalaman dan juga ambil pelajaran. Supaya kita sentiasa beringat bahawa KESIHATAN ITU PENTING.

Kisahnya bermula...
Tak dapat nak digambarkan bagaimana sedihnya perasaan seorang anak apabila mendapat tahu ayahnya disahkan mempunyai masalah buah pinggang kronik dan doktor nasihatkan untuk buat dialisis atau cuci buah pinggang 3 kali seminggu.

Pada waktu itu Abah dah buat tapak dialisis untuk standby kebarangkalian dialisis akan dijalankan sekiranya keadaan semakin teruk. Kos untuk buat tapak pada waktu itu RM1500.00. Satu jumlah yang besar kan.

Maklong tetap nak cuba ikhtiar dengan Vivix Shaklee. Maka dari situlah maklong Join Membership Shaklee untuk dapatkan Vivix dengan harga ahli.
Alhamdulillah setelah 2 Botol Vivix abah makan dengan sukatan 1 sudu teh sehari. Nampaknya keadaan buah pinggang abah ada perubahan positif. Hinggakan dialisis ditangguhkan buat sementara waktu. Lebih kurang 6 bulan jugaklah Dialisis ditangguhkan.

Setelah 6 bulan, abah maklumlah orang tua kan. Abah maklong ni memang jenis tak konsistent makan ubat. Ubat ke Vitamin ke rasa dia nak makan dia makan, rasa tak nak dia tak nak makan. Kita sebagai anak ni risau keadaan dia. Yelah, mungkin itu pilihan dia kan. Maka dia stop VIVIX.

Bila dia stop Vivix maka keadaan abah semakin teruk. Doktor nasihatkan dia untuk dialisis kerana faktor umur, komplikasi terhadap penyakit penyakit lain dan untuk kebaikan dia jugak. Kami pun tak boleh nak buat apa, ikut je lah nasihat doktor. Tapak dialisis yang 6 bulan sebelum ini dibuat dah tak boleh guna. So doktor suruh buat lagi tapak yang baru. Tambah lagi kos RM1700.00

Maklong sedih sangat time tu. Tak dapat nak diluahkan dengan kata kata. Bukan sebab abah kena dialisis tapi sebab abah STOP VIVIX. Kita hanya merancang kan.. Allah jua yang menentukan. Dipaksa karang kata derhaka pulak kan. Kita ikut jelah kehendak dan kemahuan dia. Kita sebagai anak hanya mampu doakan kesihatan abah semakin baik.

sewaktu abah consume VIVIX Shaklee

Apa yang maklong nak tekankan di sini ialah.
1. Apa pun ubat atau vitamin yang kita makan WAJIB KONSISTENT. bila kita konsistent insyaAllah keadaan kesihatan kita akan semakin baik. Bukan hari ini makan esok dah cantik! Bukan hari ni makan esok dah Kurus! Bukan hari ni makan esok dah pulih! Kena konsistent dan istiqamah

2. Shaklee sememangnya Selamat, Berkesan & Semulajadi. Memang terbukti Vivix Shaklee berkesan terhadap keadaan kesihatan buah pinggang abah maklong. Tapi oleh kerana STOP tadi.. kesihatan kembali seperti dulu dan akhirnya memilih untuk dialisis.

3. Kos pencegahan sebenarnya lebih MURAH berbanding KOS RAWATAN. 
VIVIX memang mahal harga ahli RM410.00 sebotol. 
Sebulan RM410.00
Setahun RM 4,920.00

JIka dibandingkan dengan kos rawatan dialisis, memang super duper SANGAT MAHAL.
Tapak 1: RM1500
Tapak 2: RM1700
Kos Dialisis: 1 X RM 200.00
Seminggu = 3 X RM 200.00 = RM 600.00
Sebulan    = 4 X RM 600.00  = RM 2,400.00      
Setahun = 12 X RM 2,400.00 = RM 28,800.00

Nampak tak?? Nak sihat memang MAHAL
Bila dah sakit LAGI MAHAL
Anda nilailah sendiri
Pilihan di tangan anda
Shaklee Vivix Boleh bantu anda lebih sihat
Shaklee Vivix ni ALL IN ONE untuk Pelbagai jenis Penyakit
InsyaAllah ikhtiar dengan Shaklee
Dengan izin Allah jua

Akhirnya sampai sekarang ni dah 2 tahun jugaklah abah dialisis & cuci buah pinggang
Syukur Alhamdulillah
Dapat bantuan kos dialisis daripada Jabatan Perkhidmatan Awam.
Bagi yang tak dapat bantuan??
Anda kiralah sendiri

Bulan ini sahaja
Promosi Vivix BUY 6 FREE 1
BUY 2 GET 5% LESS
Ada yang nak ikhtiar sihat dengan VIVIX?
Meh pm/whatsapp maklong

--------
Your trusted SID
Syamsila Kadir
0137445591
FB: Syamsila Binti Abd Kadir
 



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...