shaklee whole

shaklee whole

Saturday, January 14, 2017

Shaklee bantu masalah kesihatan Anak

Assalamualaikum
Pejam celik pejam celik
Lebih kurang 2 minggu sesi persekolahan anak anak berlalu kan
Dalam Masa dua minggu ini juga cuaca tak menentu
Sekejap hujan, sekejap panas

Alkisahnya Zhafeerah kat Pra Sekolah kan memang cikgu bagi makan
Alhamdulillah lega jugak dengar kan
At least Sarapan pagi dan minum pagi kita dah tak payah risau
Nak dijadikan cerita cikgu bagi buah tembikai
Maklong tak salahkan tembikai tu
Tapi zhafeerah memang tak boleh makan yang sejuk sejuk macam tembikai
Asal dia makan tembikai je nanti batuk, semput
Asal semput batuk je mesti sebab makan yang sejuk sejuk
Nama pun budak, dah dipesan pun still makan jugak
Yelah kesian jugak tengok kawan kawan makan dia pun teringin juga ye tak

Bila dah mula batuk, semput maklonglah orang yang paling risau
Apa taknya nanti nafas tercungap cungap
Nak bercakap pun susah
Sudahnya tewas jugak
Ke Klinik akhirnya untuk amik Neb dan ubat

Alhamdulillah sudah beransur sihat
Dah boleh sekolah semula
Ubat doktor memang makan ikut nasihat
Vitamin pun maklong tetap teruskan untuk pastikan kesihatan dia maintain

Untuk Zhafeerah maklong bagi Vitamin Shaklee

Mealshakes : 1 sudu teh + Susu dutch lady setiap pagi sebelum ke sekolah
- Untuk memastikan Zhafeerah mendapat nutrisi yang cukup untuk tumbesaran, mengelakkan sembelit

Omega Guard: 1 caps selepas makan petang 2-3 hari sekali
- Untuk pertumbuhan otak kerana Omega Guard Shaklee mempunyai DHA & EPA yang baik untuk otak. Minda Cergas dan Daya pemikiran lebih baik

Chewable Vitamin C: 1 biji selepas makan tengahari / malam setiap hari
- Sebagai antioksidan dan memelihara kesihatan, untuk meningkatkan daya tahan penyakit

Nutriferon: 1 Sachet seminggu sekali setiap hari Jumaat
- Meningkatkan sistem imun
- boleh upkan pengambilan jika demam atau tidak sihat 


Alhamdulillah Vitamin Shaklee banyak membantu kesihatan Zhafeerah dari banyak segi
Belajar pun mudah masuk
Kalau Sakit cepat sihatnya
Terima kasih Shaklee

Ada yang nak cuba Shaklee untuk Kesihatan Anak?
Boleh Whatsapp/ Call Maklong ye

-----------------
Shaklee Independent Distributor
Syamsila Binti Abd Kadir
0137445591
#codyongpeng
#codayerhitam




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...